Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Θα πέσουν κορμιά στο ΟΑΚΑ

Θα πέσουν κορμιά στο ΟΑΚΑ: Σε ένα ντέρμπι που κρίνει πολλά περισσότερα από τους τρεις βαθμούς ΑΕΚ και Παναθηναϊκός θα παλέψουν στο ΟΑΚΑ, έχοντας ως στόχο την δική τους επιβίωση.  Καμία σχέση με τα ντέρμπι με του παρελθόντος δεν έχει η σημερινή αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Οι δύο ομάδες αντιμετωπίζουν πολλά οικονομικά προβλήματα, τα οποία έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το αγωνιστικό τους προφίλ, και δεν θυμίζουν όσα είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια.

Η Ένωση δίνει μάχη για να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα, ενώ οι «πράσινοι» θέλουν να συμμετάσχουν στα πλέι οφ για να διεκδικήσουν ένα «εισιτήριο» στην Ευρώπη και να αποφύγουν τις περιπέτειες.

Κεντρικό πρόσωπο και των δύο είναι ο Αντώνης Πετρόπουλος, ο οποίος επιθυμεί να δώσει απαντήσει στην πρώην ομάδα του, και να δώσει μία σημαντική νίκη στην τωρινή.

Με πένθος ο Παναθηναϊκός στο ματς της Δευτέρας - Μπάσκετ - Ελλάδα - Παναθηναϊκός | sport-fm.gr: NovaΣΠΟΡ FM 94.6

Με πένθος ο Παναθηναϊκός στο ματς της Δευτέρας - Μπάσκετ - Ελλάδα - Παναθηναϊκός | sport-fm.gr: NovaΣΠΟΡ FM 94.6 Με πένθος θα αγωνιστεί η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι της Δευτέρας κόντρα στον ΚΑΟΔ, για την 19η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ.

Οι «πράσινοι» επέλεξαν αυτόν τον τρόπο για να τιμήσουν τη μνήμη του Γιώργου Κολοκυθά που έφυγε τα ξημερώματα του Σαββάτου από τη ζωή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός:

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου Κολοκυθά, για τη μεγάλη της απώλεια και μεγάλη απώλεια για το ελληνικό μπάσκετ.

*Να εκφράσει τα συλλυπητήριά της στην οικογένειά του.

*Να παραστούν το ΔΣ της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και οι εργαζόμενοι σε αυτή, στη νεκρώσιμη ακολουθία και τα γραφεία να αργήσουν την εν λόγω ημέρα.

*Να κατατεθούν στεφάνια από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός και τον πρόεδρο της KAE Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

*Να κατατεθεί ένα ποσό στην «Κιβωτό του κόσμου» στη μνήμη του Γιώργου Κολοκυθά.

*Να αγωνιστεί η ομάδα με πένθος στην αναμέτρηση της 19ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος, απέναντι στον ΚΑΟΔ.

Special πελάτες! (vids) | gazzetta.gr

Special πελάτες! (vids) | gazzetta.gr    Η Ρεάλ παρά το rotation του Μουρίνιο, πήρε τον αέρα της Μπαρτσελόνα την κέρδισε ξανά (2-1), όμως οι Καταλανοί διαμαρτύρονται για πέναλτι που δεν τους δόθηκε στο φινάλε!



Για φέτος ναι, μπορεί να το πει. Η Ρεάλ Μαδρίτης ολοκλήρωσε μία σειρά εξαιρετικών αποτελεσμάτων κόντρα στην Μπαρτσελόνα αφού μετά την κατάκτηση του Super Cup και τον αποκλεισμό στο Copa del Rey τη νίκησε σε ένα clasico στο οποίο ο Ζοσέ Μουρίνιο έκανε rotation ενόψει Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι Μπλάνκος επικράτησαν 2-1 χάρη σε γκολ του Σέρχιο Ράμος προς το τέλος, ενώ οι Μπλαουγκράνα διαμαρτύρονται καθώς θεωρούν ότι ο Πέρεθ Λάσα τους αρνήθηκε πέναλτι. Το ότι οι Μερένγκες μείωσαν στο -13 δεν έχει καμία σημασία, αφού η μάχη στην Primera Division έχει τελειώσει προ πολλού και οι αιώνιοι του ισπανικού ποδοσφαίρου έχουν αλλού το μυαλό τους...

Ο Λέο Μέσι μπορεί να μην βρίσκεται και στην καλύτερη κατάσταση, όμως ακόμα και τώρα υπενθύμισε ότι είναι ζωντανός θρύλος. Ο 25χρονος με το γκολ στο πρώτο μέρος έφτασε τα 18 σε clasico και έπιασε τον Αλφρέδο Ντι Στέφανο στην πρώτη θέση όλων των εποχών, ενώ έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ισπανικού ποδοσφαίρου που πετυχαίνει 50+ τέρματα σε 3 σερί σεζόν! Γκολ με σημασία και για τον Ράμος, που μετά τον Ναδάλ της Μπαρτσελόνα έγινε ο δεύτερος αμυντικός με 3 τεμάχια σε αγώνα των αιωνίων, με τον Ρόναλντ Κούμαν να βρίσκεται στην πρώτη θέση με 5.

Γιουνάιτεντ και Μίλαν έχουν βάλει πολύ δύσκολα στους κολοσσούς του παγκόσμιου ποδοσφαίρου στους «16» του Champions League, όμως αυτό φάνηκε περισσότερο στη σύνθεση της Ρεάλ, η οποία παίζει μία εβδομάδα νωρίτερα από τους Μπλαουγκράνα. Ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν άλλαξε το αγαπημένο του 4-2-3-1 και παρέταξε την Ρεάλ χωρίς τους Ρονάλντο, Αλόνσο, Οζίλ, Ιγουαΐν, Αρμπελόα. Η σύνθεση με την πρώτη ματιά φαινόταν... λογική, όμως ο Special One είχε κάτι άλλο στο μυαλό του. Παρά την συνύπαρξη Εσιέν και Πέπε στο βασικό σχήμα, ο Πορτογάλος ήταν το αμυντικό χαφ και ο Εσιέν πήγε στο δεξί άκρο της άμυνας. Σε θέση αριστερού εξτρέμ τοποθετήθηκε ο 20χρονος επιθετικός, Μοράτα. Οσον αφορά την Μπαρτσελόνα, παρατάχθηκε με περισσότερο «σοβαρή» 11άδα, στην οποία δεν βρισκόταν οι Πουγιόλ και Τσάβι.

Πέρα από την συγκυρία με τα παιχνίδια που ακολουθούν στο CL, η ώρα διεξαγωγής έδινε την αίσθηση ότι πρόκειται για ένα... άλλο ματς, αφού είχαμε ξεχάσει πως είναι να γίνεται clasico μέρα μεσημέρι. Εκτός από τις δύο διαφορές, ο αγώνας στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» είχε κάτι κοινό με τον περσινό. Τον Μπενζεμά να σκοράρει με το «καλημέρα»! Μόλις στο 6' ο Μοράτα έκανε ωραία κίνηση και άφησε πίσω τον πολύ χαλαρό και κακό σε όλο το ματς Ντάνι Αλβες και έκανε ονειρεμένη σέντρα στην μικρή περιοχή για τον Γάλλο φορ, που και να ήθελε δεν θα μπορούσε να αστοχήσει (1-0).

Ο Μαραντόνα πριν μερικές μέρες είχε πει ότι ο ίδιος ήταν καλύτερος από τον Μέσι, τον οποίο παρακολούθησε από κοντά, αφού βρέθηκε στις εξέδρες του «Μπερναμπέου» και παρότι ο 25χρονος άργησε να πάρει μπροστά, στο 18' πέτυχε ένα γκολ για τον Ντιέγο. Ο σταρ των Μπλαουγκράνα πήρε κάθετη από τον Αλβες και αφού κράτησε ωραία τη μπάλα μέσα στην περιοχή, με ωραίο τελείωμα, πολύ εύκολο για την κλάση του έγραψε το 1-1 και ιστορία, αφού έπιασε τον Ντι Στέφανο και τα 50 τεμάχια για τρίτη διαδοχική χρονιά.

Η συνέχεια ήταν τραγική για τους ουδέτερους που ήθελαν να δουν θέαμα, αφού οι δύο ομάδες... αδιαφορούσαν πλήρως. Η Μπαρτσελόνα είχε όπως συνηθίζει την κατοχή και όλη η Ρεάλ περίμενε κάτω από τη σέντρα χωρίς όμως να απειλείται. Στο 32' ο Μέσι θα μπορούσε να έχει πετύχει και δεύτερο γκολ, αφού μετά από πάσα του Βίγια, η μπάλα πέρασα από τους αμυντικούς και του στρώθηκε... στο δεξί, με αποτέλεσμα το τελείωμα να μην είναι και το καλύτερο και ο Ντιέγο Λόπεθ μπλόκαρε εύκολα. Η Ρεάλ απάντησε επτά λετπά μετά, όταν ο Μόντριτς έκανε τηλεκατευθυνόμενη μπαλιά-σέντρα στην απέναντι πλευρά για τον Μοράτα, ο οποίος μόνος με κεφαλιά πέταξε τη μπάλα στα πλαϊνά δίχτυα.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοσέ Μουρίνιο): Ντιέγο Λόπεθ, Πέπε, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Κοεντράο (68' Αρμπελόα), Εσιέν, Μόντριτς, Κακά (57' Κεντίρα), Καγιεχόν, Μοράτα, Μπενζεμά (57' Ρονάλντο).

Μπαρτσελόνα (Τζόρντι Ρόουρα): Βαλδές, Μασεράνο, Πικέ, Ζορντί Αλμπα, Ντάνι Αλβες, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Τιάγκο (85' Τέγιο), Βίγια (67' Σάντσες), Πέδρο (77' Αντριάνο), Μέσι.

Περισσότερα σε λίγο...

Φήμες για επιστροφή «Λύμπε» - GreenZone

Φήμες για επιστροφή «Λύμπε» - GreenZone   Ο Παναθηναϊκός φέρεται πως χτύπησε την πόρτα του Νίκου Λυμπερόπουλου και του ζητάει να αναλάβει το πόστο του τεχνικού διευθυντή.

Ο «Λύμπε», σύμφωνα με τη “SportDay”, δέχτηκε μία πρώτη ανεπίσημη κρούση από το Τριφύλλι, με το θέμα να ξεκαθαρίζει τους επόμενους μήνες.

Ο παλαίμαχος επιθετικός που πλέον ασχολείται με το σκάουτινγκ (και σύμφωνα με πληροφορίες έχει δεχτεί κρούση και από πρόσωπα άλλων ομάδων, που έχουν και θεσμικό ρόλο στη Σούπερ Λίγκα) είχε φύγει επεισοδιακά από τον Παναθηναϊκό.

Είναι από τους παίκτες που έχουν αφήσει πολλές αιχμές για διοικήσεις του Παναθηναϊκού επί ιδιοκτησίας Βαρδινογιάννη, που έφυγε με άσχημο τρόπο επειδή η διοίκηση Μήτσου είχε επιλέξει να μην του δώσει οφειλόμενα πριμ και που δεν διστάζει να εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός πως η διοίκηση του Τριφυλλιού είχε αφήσει απροστάτευτη την ομάδα στη ζούγκλα της Ριζούπολης.

Ενδιαφέρον θα έχει, στην περίπτωση που ισχύει η είδηση, η αντίδραση των γνωστών... κύκλων (ναι, αυτών που... έφυγαν από τον Παναθηναϊκό), ειδικά αν ο «Λύμπε» προορίζεται για αντικαταστάτης του Κώστα Ελευθεράκη.

Και τώρα το Ελληνικό! - GreenZone

Και τώρα το Ελληνικό! - GreenZone                               Με πρωταγωνίστριες τις Καλέντζου και Ντέλβα, η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού πήρε άνετη νίκη επί της Τερψιθέας με 60-48 και ετοιμάζεται να υποδεχθεί το Ελληνικό την επόμενη αγωνιστική...


Stephan Lasme 5 Times Lights Out Vs Efes 01_03_2013 - Video Dailymotion

Stephan Lasme 5 Times Lights Out Vs Efes 01_03_2013 - Video Dailymotion

Την… Ε-φέσωσε

Την… Ε-φέσωσε

And the Oscar goes to…Ρόκο Ούκιτς! - Μπάσκετ - Pick & Roll - Παναθηναϊκός | sport-fm.gr: NovaΣΠΟΡ FM 94.6

And the Oscar goes to…Ρόκο Ούκιτς! - Μπάσκετ - Pick & Roll - Παναθηναϊκός | sport-fm.gr: NovaΣΠΟΡ FM 94.6