Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

NewsIt.gr: Αθλητικά | Διαμαντίδης για...φίλημα - Και τώρα η Ρεάλ για τον Παναθηναϊκό

NewsIt.gr: Αθλητικά | Διαμαντίδης για...φίλημα - Και τώρα η Ρεάλ για τον Παναθηναϊκό   Με τον Δημήτρη Διαμαντίδη να κάνει σπουδαία εμφάνιση (6/8 τρίποντα), ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 77-59 του Πανελευσινιακού και πλέον σκέφτεται μόνο τον αγώνα με την Ρεάλ Μαδρίτης.
Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε μόνο στο πρώτο ημίχρονο από τον Πανελευσινιακό ο οποίος προσπαθεί να ξεφύγει από την τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη έκαναν εξαιρετικό τρίτο δεκάλεπτο και κατάφεραν να φτάσουν σε μία εύκολη νίκη που του δινει την κατάλληλη ψυχολογία για το κρίσιμο ματς με την Ρεάλ στη Μαδρίτη.

Ο Διαμαντίδης σταμάτησε στους 20 πόντους με 6/8 τρίποντα ενώ ο Ξανθόπουλος μοίρασε 10 ασίστ και έκανε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του με τον Παναθηναϊκό.

Τα δεκάλεπτα: 18-19, 33-39, 42-59, 59-77

Πανελευσινιακός (Σκαραφίγκας): Νίκου 5, Παπανικολόπουλος 7(1), Παπανικολάου 2, Δημάκος 3(1), Γκίμπσον, Μαγκουνής 15(3), Λιακόπουλος 3(1), Δεληγιάννης, Τσιάκος 4(1), Μαντζιώρης 2, Αβραμίδης 4, Εζούκου 14

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 5, Μπράμος, Ματσιούλις 9(1), Ούκιτς 5, Λάσμε 4, Τσαρτσαρής 3 (8 ριμπ.), Διαμαντίδης 20(6), Γκιστ 13(1), Μπανκς 5(1), Ξανθόπουλος 6 (10 ασίστ), Σκορδίλης, Γιαννόπουλος 7(1)

«Έτσι θα νικήσει ο Παναθηναϊκός τη Ρεάλ»

«Έτσι θα νικήσει ο Παναθηναϊκός τη Ρεάλ   «Να πιέσουν τα γκαρντ της Ρεάλ. Επίσης, η Ρεάλ δεν έχει Διαμαντίδη. Πλην του Μπέγκιτς, δεν έχει και ‘καθαρό’ σέντερ. Ο Μίροτιτς είναι σε εξαιρετική κατάσταση, μόνο που προτιμά τα τρίποντα από το λόου ποστ. Και όταν είναι στο παρκέ, η Ρεάλ χάνει αρκετά στην άμυνά της. Κάτι που δεν ισχύει όταν είναι ο Σλότερ μέσα. Με τον Σλότερ όμως, χάνει στην επίθεση, γιατί δεν σουτάρει πολύ. Ο Ρέγες είναι αυτός που κάνει καλή δουλειά και στην άμυνα και στην επίθεση. Αν ο Παναθηναϊκός μείνει κοντά στο σκορ, όσο περνά η ώρα θα αυξάνεται η πίεση της Ρεάλ, που θα 'χει πολλά περισσότερα να χάσει από ένα ματς».

Το «τρικ» του Φάμπρι δεν έπιασε

Το «τρικ» του Φάμπρι δεν έπιασε  Ο Φάμπρι ακολούθησε και πριν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα το «τρικ» να ντοπάρει ψυχολογικά τους παίκτες του παρουσιάζοντάς του αποσπάσματα από ταινίες.

Ο Ισπανός τεχνικός αυτή τη φορά επέλεξε την ομιλία του Τζιν Χάκμαν από την ταινία «Hoosiers», που αναφέρεται σε μία μικρή ομάδα λυκείου της Ιντιανάπολις, που έφτασε να κατακτήσει το πρωτάθλημα της Πολιτείας.

Ο προπονητής της ομάδας στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ξεχάστε το κοινό, το γήπεδο, τις φανταχτερές στολές. Μη σκέφτεστε αν θα νικήσετε ή θα χάσετε τον αγώνα. Αν παίξετε όσο καλύτερα μπορείτε, δεν με νοιάζει τι θα λέει ο πίνακας στο τέλος του αγώνα. Στο δικό μου βιβλίο θα είστε νικητές!».

Αυτή τη φορά και σε αντίθεση με προηγούμενα παιχνίδια τα αποτελέσματα δεν ήταν τα επιθυμητά από αυτό το «τρικ» του Φάμπρι, καθώς η ομάδα του ηττήθηκε και ο ίδιος είχε αρκετά παράπονα-πέρα από τη διαιτησία-και από τους παίκτες του.